Вторник, 24.09.2024, 20:32
Персональный сайт Чусова Сергея Евгеньевича
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Время
Погода
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 150
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
 Блог
Главная » 2020 » Ноябрь » 28 » Конкурс Вчитель року - 2021
19:48
Конкурс Вчитель року - 2021

Вирішив взяти участь в конкурсі "Вчитель року - 2021" в номінації "Математика".

Перше випробування було комп'ютерне тестування, в якому були завдання з математики та дидактики.

Далі був дистанційний урок. Вперше така номінація конкурсу, бо зазвичай урок був очним в одній зі шкіл міста.

У мене за жеребкуванням випав урок геометрії в 7 класі за темою "Дотична та її властивість". Зайвий раз пересвідчився, що підготовка дистанційного уроку займає набагато більше часу, ніж звичайного. Бо робив не тільки конспект уроку, але і детально презентацію, інформаційну картку для учня з теоретичними відомостями та прикладами розв'язування задач.

Останнє випробування - майстер-клас.

Я вибрав тему "Варіативність у викладанні математики в школі". Розглянув чотири аспекти її застосування з прикладами з власної діяльності. Вважаю дуже важливим розвивати у учнів варіативність при виборі завдань в залежності від рівня складності і рівня навчальних досягнень, до якого він прагне, варіативність у виборі способу розв'язання завдання, враховуючи його раціональність, оптимальність та ефективність.

Не забуваю і про глобальну мету - вчити робити усвідомлений вибір (що ой як знадобиться потім у дорослому житті) для виховання і розвитку у школярів ініціативності, відповідальності та самостійності, а також для формування ключових компетентностей сучасної людини – інформаційних, комунікативних, соціальних.

Отже, в сухому залишку (чиста математика):

Майстер-клас - третє місце.

Дистанційний урок - третє місце.

Тестування - п'яте місце.

В підсумку набрав 114 балів з 154 можливих, що складає 74% від загальної кількості балів.

Підсумкове четверте місце, до "бронзового" третього місця не вистачило всього два (!) бали.

Тепер трошки оціночного.

Чітко дотримувався регламенту онлайн-випробувань: потрібно було вкластися в 30 хвилин. Урок тривав 29 хвилин, майстер-клас - 27 хвилин. Вчасно здавав всі необхідні документи і матеріали (наприклад, технологічну карту дистанційного уроку та інформаційну карту учня потрібно було здати у неділю об 11.00).

В цілому задоволений дистанційним уроком та майстер-класом. По дистанційним урокам взагалі ще дуже мало досвіду, тому це була фактична проба пера (весняні дистанційні уроки не зараховуються, бо там взагалі все робилося "з колес").

Тему майстер-класу "Варіативність у викладанні математики в школі "буду продовжувати розвивати та активно використовувати в своїй діяльності. Це дуже цікава тема для мене, до того ж вона не теоретична і "не притягнута за вуха" спеціально під конкурс. В цій темі дуже широкі можливості для творчості і розвитку, то ж буду продовжувати реалізовувати компоненти варіативності на уроках.

Щодо тестування, то теж розумію, де ще потрібно попрацювати, бо межі вдосконаленню, як відомо, немає.

Перше та друге місця в конкурсі були мною прогнозовані (щодо переможця особисто у мене сумнівів не було одразу), а ось за третє дуже хотілося поборотися. Трошки не вистачило.

В цілому позитивно оцінюю свою участь в конкурсі, хоча часу це забрало багато. Плюс моральне виснаження після двох онлайн-випробувань. Наприклад, під час уроку "вирубився" Zoom плюс пара дивних зауважень від журі - все це трошки заставило понервувати.

Але життя продовжується, попереду багато роботи.

Окремо хочу подякувати заступнику директора СЗШ№201 Мефодьєвій Світлані Олександрівні за створені комфортні умови для проходження онлайн-випробувань в школі (бо навчальний процес - це святе і, крім участі в конкурсі, потрібно було не забувати про виконання прямих службових обов'язків).

Просмотров: 377 | Добавил: Serg | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Чусов С.Е. Все права защищены © 2024
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz