Среда, 25.09.2024, 00:17
Персональный сайт Чусова Сергея Евгеньевича
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Время
Погода
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 150
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
 Блог
Главная » 2020 » Июль » 4 » ДПА-2020: частина 2
21:43
ДПА-2020: частина 2

Щодо відміни ДПА для учнів 11 класу. Сподіваюсь, остання серія)) Міністерство освіти та науки України все пояснило. Я спробую роз'яснити те, що пояснило міністерство.

1. Хто з випускників хоче проходити ДПА, повинен подати письмову заяву до закладу освіти особисто або відскановану версію заяви електронною поштою. Строк подачі заяви визначає заклад освіти.

2. Для тих учнів, хто буде здавати ДПА, повинні організувати підвіз до пунктів тестування. Хто відмовився від здачі ДПА, але здає ЗНО, добирається сам (для великих міст - це не проблема, а ось для сіл, особливо віддалених, це тепер питання).

3. Кандидатам в медалісти ДПА можна не здавати.

4. ДПА в закладі освіти можуть здавати ті, хто навчався за кордоном, учні з неконтрольованих територій та деякі інші категоріїї.

5. Ті, хто навчався за кордоном, здають ДПА в закладі освіти (інакше свідоцтво про базову загальну середню освіту вони не отримають). А для цього створюється комісія в школі, складаються завдання, визначається день проведення. Потім комісія перевіряє виконані завдання, складає протокол. Все б нічого, але вчителі вже у відпустках. Отже, їх буде потрібно відізвати з відпустки, щоб вони ще декілька днів попрацювали. А якщо таких учнів буде декілька і вони з'являться не всі зразу, щоб іх можна було зібрати для проходження ДПА в один день, а протягом місяца чи ще більше???

6. Свідоцтва випускники отримають до кінця червня 2020 року, хто не здає ДПА, і після підведення підсумків ДПА в формі ЗНО для тих, хто буде здавати ДПА.

7. Здобувач освіти може звернутися з письмовою заявою для виправлення додатку до свідоцтва з мотивованою та обґрунтованою потребою.

А оце вже цікаво. Наприклад, я вирішив не здавати ДПА. Отримую свідоцтво, де в додатку буде написано "звільнений від ДПА". Потім здаю ЗНО, получаю результати і бачу, що якщо б здавав ДПА, то получив би гарні оцінки. Отже, я можу пійти в заклад освіти і обгрунтовано написати заяву, щоб мені замінили додаток і поставили туди оцінки за ДПА в формі ЗНО. До речі, це стосується всіх предметів, що вибрав учень для здачі ДПА в формі ЗНО, або тільки тих, по яких є гарні результати??? В листі МОН про це нічого немає.

8. Випуск учнів 11 класу оформлюється наказом по школі за рішенням педради. Якщо всі учні 11 класу школи не будуть здавати ДПА, то це можна буде зробити хоч зараз. А якщо хтось захоче здавати ДПА, то таких педрад і наказів буде два (а може даже і три): один - в кінці червня для тих, хто не здає ДПА, другий - після отримання результатів ДПА в формі ЗНО основної сесії (це кінець липня), але може бути і третій випадок - якщо учень проходить ДПА в формі ЗНО на додатковій сесії (тоді це буде серпень). А на додаткову сесію може піти учень, якого не допустять на пункт тестування з температурою вище за 37,2. І якщо такий учень підтвердив здачу ДПА, то документ про освіту він отримає в кінці серпня. А якщо ще буде ДПА в школі? Тоді це виходить четвертий наказ та четверта педрада. А якщо ДПА в школі буде декілька і протягом місяця???

9. Ну і наостанок. Кінцем 2019-2020 навчального року буде вважатися 31 серпня (це затвердить Кабмін на найближчому засіданні). Тобто документи про освіту можна видавати все літо. При цьому ще раз зауважу, що педпрацівники вже всі у відпустках, а левова їх частина буде працювати на пунктах тестування на основній та додаткових сесіях ЗНО.

Я щиро співчуваю директорам шкіл (особливо тим, де організовані пункти ЗНО), бо відпустка в них буде чисто формальною, особливо якщо будуть учні, що напишуть заяву про проходження ДПА або знайдеться пара-тройка тих, хто захоче здати ДПА в школі. Документи про освіту вони будуть видавати все літо

Просмотров: 205 | Добавил: Serg | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Чусов С.Е. Все права защищены © 2024
Поиск
Календарь
«  Июль 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz